De loswal van het terrein van ROSoverslag is gelegen aan de Wilhelminahaven te Schiedam en heeft een diepte voor de kade van 6m. Hierdoor is ROSoverslag in staat kleine maar ook de grotere schepen te laden en lossen middels een eigen loskraan en indien nodig middels een kraanschip.

Klik op bovenstaande foto's om meer te weten te komen over de machines op het terrein.

 

Een eigen loskraan met een capaciteit van 4m3 heeft een vrije baan langs de kade. Zodoende kan hij bij elk plekje in het laadruim.
Lossen van de materialen kan rechtstreeks in de vakken, op de auto of indien nodig wordt het met een shovel verder over het terrein getransporteerd.

 

Ook zelflossende schepen van 2.500 m3 kunnen moeiteloos hun lading lossen bij ons.

Het zand wordt meteen op de juiste plek gedeponeerd door de lopende band.

 

Bij grote hoeveelheden kunnen we twee schepen gelijktijdig lossen. Hier wordt één schip gelost direct in auto's; om het schip zo snel mogelijk leeg te krijgen wordt als er even geen auto's zijn het zand in het naastliggende vak gelost. Zo blijft een constante tempo van lossen gewaarborgd en rijden de vrachtwagens intussen continue door naar de plaats van verwerking.

 

 

 

 

 

 

 

Een kraanschip lost het grote schip in het vak en het materiaal wordt door de schovel verder getransporteerd op het terrein.

Ook kunnen wij materialen in schepen laden. Vrachtwagens storten vanaf een stortbordes het materiaal op de loswal waarna de kraan het oppakt en in het schip lost.

 

 

Het hele terrein is voorzien van een waterdichte asfaltvloer en betonnen wanden dus de materiaalsoorten blijven netjes gescheiden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om uw eigen materiaal via de ROS in een schip te laden. Informeer via de contactpagina naar de mogelijkheden !